Elkészítés: A pitához egy keverőtálban a sózott liszthez apránként adagoljuk a vizet, épp csak annyit, amennyit felvesz, a cél, hogy ruganyos tésztát kapjunk, alaposan dolgozzuk össze. Mikor kész, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk pihenni kb. 15 percig.
A csirkemájat megtisztítjuk, majd darabjaira szedjük, megszórjuk a pirospaprikával és cayenne-borssal, sóval, meglocsoljuk olívaolajjal. Alaposan összekeverjük, és 10 percig hagyjuk pihenni.
A joghurtot összekeverjük az aprított mentával, és a fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tésztából egy nyújtódeszkán pingponglabda nagyságú golyókat kerekítünk a kezünkkel, majd sodrófával kinyújtjuk kb. palacsinta méretűre. Nagyon forró palacsintasütőben pár csepp olívaolajon kisütjük, kb. 1-2 perc / pita. Konyharuhában tudjuk melegen tartani a kész pitákat.
A beáztatott nyársakra felhúzzuk a májdarabokat – kevés helyet hagyjunk közöttük, hogy jól át tudjanak sülni. Forró serpenyőben vagy grillen oldalanként 1-2 percig sütjük, nem tovább, az a jó, ha rózsaszín, krémesen lágy a belseje. Sütés közben a pácléből locsolhatunk rá keveset.
A frissen sült pitát megkenjük a mentás joghurttal, a nyársról lehúzott májat rátesszük, félbehajtjuk, és azon melegében ehetjük is.