Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemáj hercegnőburgonyával

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • őrölt feketebors
  • házi darált paprikakrém
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A hercegnőburgonyához:
  • 50 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • őrölt bors
  • szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A hercegnőburgonyához a burgonyát meghámoztam, vízben megfőztem, majd megtörtem. Hozzákevertem a tojássárgákat, a vajat, a fűszereket, utoljára a tojásfehérjék kemény habját.

Habzsákba szedtem, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomtam. Addig sütöttem 200 fokon, amíg a külseje ropogós nem lett. Ez kb. 25 perc volt.

A májhoz a vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, rátettem a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórtam, és fedő alatt pár percig pároltam, majd levettem a fedőt, és kevergetve készre sütöttem. Amikor majdnem kész volt, akkor tettem rá 1 teáskanál paprikakrémet. Só nem kellett rá, mivel a sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.

A hercegnőburgonyával tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek