Elkészítés: A hercegnőburgonyához a burgonyát meghámoztam, vízben megfőztem, majd megtörtem. Hozzákevertem a tojássárgákat, a vajat, a fűszereket, utoljára a tojásfehérjék kemény habját.
Habzsákba szedtem, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomtam. Addig sütöttem 200 fokon, amíg a külseje ropogós nem lett. Ez kb. 25 perc volt.
A májhoz a vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, rátettem a megtisztított csirkemájat, őrölt borssal megszórtam, és fedő alatt pár percig pároltam, majd levettem a fedőt, és kevergetve készre sütöttem. Amikor majdnem kész volt, akkor tettem rá 1 teáskanál paprikakrémet. Só nem kellett rá, mivel a sóban eltett paprikakrém elég volt hozzá.
A hercegnőburgonyával tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre