Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemáj baconben

MME MME
11 4.2/5
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk.
  2. Egy kisebb tálkában elkeverjük a mustárt a borssal és a majorannával.
  3. A bacon szeleteket megkenjük a fűszeres mustárral, a csirkemáj köré tekerjük, és lapos tűzálló tálba helyezzük őket.
  4. Sütőbe rakjuk, és 200 fokon addig sütjük, amíg illatozni kezd, illetve amíg a bacon megpirul (kb.15 perc alatt).

 

Csirkemáj sajtos bundában >>> 

Bacon-kabátos csirkemáj >>> 

 

Megjegyzés

Sózni nem szabad, mert a máj megkeményedik!!! Csak utólag szabad sózni, ha valaki kívánja (a bacon úgyis sós egy kissé). A sütéshez nem kell külön kivajazni a jénait, mert a bacon úgyis enged kis zsírt.

Nagyon laktató, nehéz étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss