Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemáj baconben

default user icon
11 4.2/5

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 3 ek mustár
  • olaj
  • 2 tk majoránna
  • 2 tk őrölt bors

Elkészítés

    1. A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk.
    2. Egy kisebb tálkában elkeverjük a mustárt a borssal és a majorannával.
    3. A bacon szeleteket megkenjük a fűszeres mustárral, a csirkemáj köré tekerjük, és lapos tűzálló tálba helyezzük őket.
    4. Sütőbe rakjuk, és 200 fokon addig sütjük, amíg illatozni kezd, illetve amíg a bacon megpirul (kb.15 perc alatt).

     

    Csirkemáj sajtos bundában >>> 

    Bacon-kabátos csirkemáj >>> 

     

Megjegyzés

Sózni nem szabad, mert a máj megkeményedik!!! Csak utólag szabad sózni, ha valaki kívánja (a bacon úgyis sós egy kissé). A sütéshez nem kell külön kivajazni a jénait, mert a bacon úgyis enged kis zsírt.

Nagyon laktató, nehéz étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

doncaba
Nagyon jó--------
Nicky6
Ez valami isteni finom lett és gyors is. Köszönöm a receptet. :)
takinori
Extra gyors, nagyon finom melegen, hidegen! :-)
athinad
Nagyon finom lett, köszi a receptet!
s.zsuzsanna
Régóta csinálok hasonlót, de eddig a megtisztított májat csak összekevertem borssal, majorannával, és bacon-ba tekerve sütöttem. Néhány tapasztalat, bocs.: Én sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm, kevéske olajat alá, -forró sütőbe téve-, NAGYON HAMAR!!! kész.. Mi rizibizivel szeretjük, amit, miután kiszedtem a májat, beleöntök a tepsiben visszamaradt szaftba és úgy teszem tálba. Végre lehet kapni, nem fagyasztott, elég szép, csirkemájat, szív nélkül! (Lidl). Az eddigi legfinomabb szeletelt bacon (Aldi, a csomagolás hátulja kék színű, sajnos a márkát nem jegyeztem meg). Okvetlenül kipróbálom ezt a receptet is.
bonika82
Húúúú,ez tényleg nagyon fincsi lehet!Meg is fogom sütni a páromnak,mert ez neki is fog ízleni!
Jasmin1981
Naggyon finom lett, köszönöm a receptet. A mustártól pedig igazán pikáns ízt kapott. A férjem reakciója ez volt : \"Hmmm, mennnyei!\" És valóban nagyon laktatós, a 3. db után tele is lett, pedig jó étvágyú. :-)
Lucja
Jól hangzik, holnap el is készítem. Annyit azért mondanék, hogy a csirkemájat lehet sózni sütés előtt is, nem keményedik meg, de lehet, hogy ennél a receptnél fölösleges, hiszen a szalonna sós.
walentina28
Megcsináltam, és elmondhatom, hogy amennyire egyszerű, annyira ízletes. Holnap is ez lesz a menü! :-)
amcsika
tényleg nagyon finom! már többször csináltam,az egész család szereti,de nem mindegy melyik fajta baconnel csináljuk,mert van amelyik nagyon sós

Hasonló Receptek

Magazin