Csirkemáj baconben

default user icon
11 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • csirkemáj
  • szeletelt bacon
  • mustár
  • olaj
  • majoranna
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemájat megmosod, megtisztítod. Kis tálkában elkeversz 2-3 evőkanál mustárt 1 evőkanál olajjal, borssal és majorannával. A bacon szeletet megkened a mustáros cuccal, a csirkemáj köré tekered, és lapos tűzálló tálba helyezed őket. Sütőbe rakod, és addig sütöd, amíg illatozni kezd, illetve amíg a bacon megpirul.

Megjegyzés

Sózni nem szabad, mert a máj megkeményedik!!! Csak utólag szabad sózni, ha valaki kívánja (a bacon úgyis sós egy kissé). A sütéshez nem kell külön kivajazni a jénait, mert a bacon úgyis enged kis zsírt.

Nagyon laktató, nehéz étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

doncaba 3 évvel ezelőtt
Nagyon jó--------
Bábel Nikoletta 3 évvel ezelőtt
Ez valami isteni finom lett és gyors is. Köszönöm a receptet. :)
takinori 4 évvel ezelőtt
Extra gyors, nagyon finom melegen, hidegen! :-)
Élesné Anita 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, köszi a receptet!
sulyok zsuzsanna 5 évvel ezelőtt
Régóta csinálok hasonlót, de eddig a megtisztított májat csak összekevertem borssal, majorannával, és bacon-ba tekerve sütöttem. Néhány tapasztalat, bocs.: Én sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm, kevéske olajat alá, -forró sütőbe téve-, NAGYON HAMAR!!! kész.. Mi rizibizivel szeretjük, amit, miután kiszedtem a májat, beleöntök a tepsiben visszamaradt szaftba és úgy teszem tálba. Végre lehet kapni, nem fagyasztott, elég szép, csirkemájat, szív nélkül! (Lidl). Az eddigi legfinomabb szeletelt bacon (Aldi, a csomagolás hátulja kék színű, sajnos a márkát nem jegyeztem meg). Okvetlenül kipróbálom ezt a receptet is.
Bene Viktória 5 évvel ezelőtt
Húúúú,ez tényleg nagyon fincsi lehet!Meg is fogom sütni a páromnak,mert ez neki is fog ízleni!
Nagyné Révész Anita 6 évvel ezelőtt
Naggyon finom lett, köszönöm a receptet. A mustártól pedig igazán pikáns ízt kapott. A férjem reakciója ez volt : \"Hmmm, mennnyei!\" És valóban nagyon laktatós, a 3. db után tele is lett, pedig jó étvágyú. :-)
Lucja 6 évvel ezelőtt
Jól hangzik, holnap el is készítem. Annyit azért mondanék, hogy a csirkemájat lehet sózni sütés előtt is, nem keményedik meg, de lehet, hogy ennél a receptnél fölösleges, hiszen a szalonna sós.
Vidák Orsi 6 évvel ezelőtt
Megcsináltam, és elmondhatom, hogy amennyire egyszerű, annyira ízletes. Holnap is ez lesz a menü! :-)
Baranyi Krisztina 8 évvel ezelőtt
tényleg nagyon finom! már többször csináltam,az egész család szereti,de nem mindegy melyik fajta baconnel csináljuk,mert van amelyik nagyon sós

Hasonló Receptek

Magazin