Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkeleves daragaluskával

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkefarhát
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • csípős hegyes paprika
  • chili
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egész feketebors
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • 4 evőkanál gríz
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkefarhátat és a megpucolt, felvágott zöldségeket beteszem egy lábasba, hozzáadom a fűszereket, öntök rá vizet, s lassú tűzön főzöm.

    Közben elkészítem a grízgaluskát a grízből és a tojásból, állni hagyom. Amikor a hús már majdnem puha, beleszaggatom a galuskát, és készre főzöm.

    Tálaláskor teszek rá chilit.

Megjegyzés

Amellett, hogy olcsó, nagyon finom a farhátból készülő leves. Aki még nem próbálta, tegye félre a viszolygását. Farhát, azt csak a kutyáknak adják, legfeljebb a szegény ember étke, mondják sokan. Állítom, hogy van olyan finom, mint a drága leveshúsból készült társai. Egy próbát megér. Aki nem bírja a csípőset, a chilipaprikát nyugodtan elhagyhatja.

Ugyanúgy készül, mint a normál húsleves, sok zöldséggel. Aki nem kíván a daragaluskával bíbelődni, vagy fél, hogy kemény lesz, vagy éppen szétesik, az főzhet bele levestésztát.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin