Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkeleves baconnel és zöldségekkel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 csirke felsőcomb
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • 1 evőkanál mangalica zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej makói hagyma
  • 1 nagy póréhagyma
  • 25 dkg bacon felkockázva
  • 2 evőanál liszt
  • 1 nagy krumpli
  • fél fej karfiol
  • 5 evőkanál tejszín
  • bors
  • madárszem chili

Elkészítés

    Elkészítés: Tegyük fel főni a csirkét a leveskockával egy kisebb fazékban.

    Amíg fő, a zsíron megpároljuk a felkockázott hagymát és az összetört fokhagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát, és főzzük 3 percig. A lisztet elkeverjük kevés vízzel, és a hagymákhoz adjuk, 2 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit és a rózsáira szétszedett karfiolt. A megfőtt hús levével felöntjük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint chilit is adhatunk hozzá. Addig főzzük, míg megpuhulnak.

    Közben egy serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt bacont, majd a felét a felkockázott csirkével együtt a kész leveshez adjuk, összeforraljuk.

    Tálalás előtt hozzákeverjük a tejszínt, és megszórjuk a bacon másik felével.

Megjegyzés

Adhatunk hozzá bármilyen zöldséget a krumpli és a karfiol mellett vagy helyett.

engebea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin