Elkészítés: Tegyük fel főni a csirkét a leveskockával egy kisebb fazékban.
Amíg fő, a zsíron megpároljuk a felkockázott hagymát és az összetört fokhagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát, és főzzük 3 percig. A lisztet elkeverjük kevés vízzel, és a hagymákhoz adjuk, 2 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit és a rózsáira szétszedett karfiolt. A megfőtt hús levével felöntjük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint chilit is adhatunk hozzá. Addig főzzük, míg megpuhulnak.
Közben egy serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt bacont, majd a felét a felkockázott csirkével együtt a kész leveshez adjuk, összeforraljuk.
Tálalás előtt hozzákeverjük a tejszínt, és megszórjuk a bacon másik felével.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre