Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkekoszorú aszalt áfonyával

Hozzávalók

  • 10 db csirkecomb
  • 10 dkg sajt
  • 20 dkg bacon (szeletelt)
  • 10 db tojás
  • 1 csomó újhagyma
  • 20 dkg aszalt áfonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál grill fűszerkeverék
  • 2 teáskanál piri-piri fűszerkeverék (tartalmaz chilit, limelevelet, citromport, oregánot és fokhagymát)

Elkészítés

    1. A csirkecombokat lebőrözöm, kicsontozom, diónyi kockára vágom, sózom és megszórom a grill és a piri-piri fűszerkeverékkel.
    2. A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a lereszelt sajtot, a zúzott fokhagymát az apróra vágott újhagymát a zöldjével együtt, az aszalt áfonyát és jól összekeverem.
    3. A sütőformát kizsírozom, zsemlemorzsával megszórom és kibélelem baconnel. A befűszerezett húsok harmadát lerakom körben a formába, meglocsolom a tojásos masszával, majd újból hús, massza, hús és masszával fejezem be, végül ráhajtom a bacon szeleteket és 190 fokon 80 perc alatt megsütöm.

Megjegyzés

Szeretjük, mert kiadós, egyszerű elkészíteni és kedveljük a gyümölcsös sülteket.

LigetiK
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin