Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkekebab pitával és tzatzikivel

Hozzávalók

  • A kebabhoz:
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 1,5 dl tej
  • 1 tk só
  • 1 ek édes-nemes paprika
  • 1/2 tk őrölt fekete bors
  • 1 tk morzsolt oregánó
  • 1 tk fokhagymapor
  • olaj a sütéshez
  • A pitához:
  • 25 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1/2 tasak instant élesztő
  • 1/4 tk só
  • 1 ek olaj
  • A tzatzikihez:
  • 40 dkg natúr joghurt
  • 2 db kígyóuborka
  • 4 ek olíva olaj
  • 1 db citrom
  • 1/2 csokor menta
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

    1. A tejben elkeverjük a sót, a pirospaprikát, a borsot, a morzsolt oregánót és a fokhagymaport. A megtisztított, felkockázott csirkemellet a keverékbe forgatjuk, és lefedve legalább 3-4 órára a hűtőbe rakjuk.
    2. A húskocákat vízbe áztatott fanyársakra húzzuk. Grillserpenyőben felforrósítunk egy kevés olaj at, és forgatva megsütjük rajta a nyársakat.
    3. A pitához összekeverjük a lisztet, az instant élesztőt, a sót és az olaj at. Kis adagokban hozzáadunk 1,5 dl vizet, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Ezután meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
    4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 1,5 cm vastagra, és egy müzlistállal 12 db kört kiszúrunk belőle. Azokat sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük, és letakarva további 30 percig kelesztjük. A pitákat a 240 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 4 percig sütjük az egyik oldalukat, vagy addig, amíg felpúposodik. Ezután konyhai fogóval megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is kb. 3 perc alatt megsütjük. Tálalásig konyharuhával letakarjuk.
    5. Atzatzikihez összekeverjük a joghurtot a meghámozott, nagy lyukú reszelőn lereszelt uborkával, az olívaolaj jal, a citrom kifacsart levével, a sóval, a borssal és a felaprított mentával. Tálalásig a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A nyársakat ezzel, valamint a pitákkal tálaljuk.
A fűszeres csirkekockákat tálalhatod a pitákba töltve, a tzatzikivel meglocsolva is.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

anettbp
A görög tzatzikibe nem tesznek mentát, viszont tesznek bele kaprot valamint nem tesznek bele citromot, hanem egy kis ecetet. Valamint fokhagymát, úgyhogy ez egy uborkasaláta a'la Kocsis Bálint. Amúgy ez is tuti finom.:)
Hoyerm
Nagyon jó összeállítás, könnyű elkészíteni és a gyomrot sem terheli agyon. Fiús mamáknak ajánlom:)

Hasonló Receptek

Magazin