A besamelmártáshoz forrósítsuk fel a vajat 1 ek olajjal együtt. Szórjuk rá a lisztet, és kevergetve pirítsuk azt világos színűre. Öntsük fel a tejjel, habverővel keverjük simára, majd forraljuk fel. Azután adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk meg, és közepes lángon főzzük sűrűre kb. 15 perc alatt.
A megtisztított csirkemellet vágjuk apró darabokra, futtassuk meg a megmaradt, felhevített olajon, majd forgassuk a mártásba a megmosott, kimagozott, felkockázott paprikával, az ecetes zöld borssal, a fenyőmaggal és a parmezánnal együtt. Ízesítsük egy kevés borssal, melegítsük össze az egészet, végül húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni.
A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk le tetejüket, majd vájjuk ki a húsukat, és töltsük meg mindet a csirkés keverékkel. Tegyük a töltött paradicsomokat tűzálló tálba, és süssük 180 fokon 15-20 percig. Ízlés szerinti friss zöld fűszerekkel díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre