Csirkehússal töltött paradicsom

Csirkehússal töltött paradicsom

Hozzávalók

  • Hozzávalók (4 személyre):
  • 1 ek vaj
  • 3 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 250 ml tej
  • 80 ml főzőtejszín
  • 250 g csirkemellfilé
  • 1 db sárga paprika
  • 1 tk ecetes zöld bors
  • 1 ek fenyőmag
  • 2 ek reszelt parmezán
  • őrölt fekete bors
  • 4 db nagyobb paradicsom

Elkészítés

    1.

    A besamelmártáshoz forrósítsuk fel a vajat 1 ek olajjal együtt. Szórjuk rá a lisztet, és kevergetve pirítsuk azt világos színűre. Öntsük fel a tejjel, habverővel keverjük simára, majd forraljuk fel. Azután adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk meg, és közepes lángon főzzük sűrűre kb. 15 perc alatt.

    2.

    A megtisztított csirkemellet vágjuk apró darabokra, futtassuk meg a megmaradt, felhevített olajon, majd forgassuk a mártásba a megmosott, kimagozott, felkockázott paprikával, az ecetes zöld borssal, a fenyőmaggal és a parmezánnal együtt. Ízesítsük egy kevés borssal, melegítsük össze az egészet, végül húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni.

    3.

    A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk le tetejüket, majd vájjuk ki a húsukat, és töltsük meg mindet a csirkés keverékkel. Tegyük a töltött paradicsomokat tűzálló tálba, és süssük 180 fokon 15-20 percig. Ízlés szerinti friss zöld fűszerekkel díszíthetjük. 

Ha vendégeket vársz, ez a recept gyors és látványos megoldás, mert amíg a paradicsomok megsülnek, te nyugodtan készülődhetsz!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin