Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkehúsos-zöldséges tortilla

Hozzávalók

  • 1 csomag tortillalap
  • A töltelékhez:
  • 2 db csirke felsőcomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 marék zöldbab
  • 1 marék zöldborsó
  • frissen őrölt bors
  • kevés csilipehely
  • kevés olívaolaj

Elkészítés

    1. A csirkecombokat feltesszük főni annyi sós vízben, hoyg éppen ellepje. Amikor megfőtt, a bőrét legúzzuk, a húsát felcsíkozzuk. A levet félretesszük.
    2. Kevés olívaolajon, egy serpenyőben megpároljuk a hosszában csíkokra vágott hagymát, megsózzuk, és hozzáadjuk a vékony csíkokra (julienne-re) vágott sárgarépát. Néhány kanállal locsolunk rá az előbb elkészített csirkehús alapléből, majd hozzáadjuk a csirkecsíkokat, a zöldbabot és a zöldborsót is. Frissen őrölt borssal, a csilipehellyel és a szétzúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt 5 percig pároljuk.
    3. Mielőtt készre főne a ragunk, a felcsíkozott paprikát is beletesszük, és lassú tűzön rövid ideig főzzük együtt. A tortillalapokat száraz serpenyőben átforrósítjuk, majd rákanalazunk a raguból, feltekerjük, és tálaljuk.

Megjegyzés

Mártogatós szükséges hozzá! Lehet tejfölös, újhagymás, lehet csípős salsa, de legtöbbször avokádókrémet (guacamole) adnak mellé.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin