Elkészítés: Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott csirkemellet, fűszerezzük. Amikor kifehéredett, kevés vizet adunk hozzá, megpároljuk.
Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott répát és a kockákra vágott krumplit, felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, megsózzuk, és visszatesszük főni. Ha friss zöldbabot használunk, azt is hozzáadjuk, ha konzervből készül, azt elég akkor beletenni, amikor már majdnem megpuhult a krumpli.
A lisztet kevés tejföllel simára keverjük, a főzés végén behabarjuk vele a levest, és még egyszer átforraljuk. Ezután kevés citromlevet adunk hozzá, és belekeverjük a maradék tejfölt, ízlés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre