Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemellel töltött padlizsán

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A csirkemellel töltött padlizsán elkészítéséhez a húst megmossuk, felkockázzuk vagy ledaráljuk. Az olívaolajat felhevítjük. Hozzáadjuk a húst, és gyakran megkeverve fehéredésig pirítjuk. Hozzáöntjük a darabolt paradicsomot a levével együtt, és 15 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fűszerkeverékkel, majd lehúzzuk a ragut a tűzről.
  2. A megmosott padlizsánokat hosszában félbevágjuk, a vágott oldalukat bevagdossuk. Tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A padlizsánok belsejét kikapargatjuk kissé, és a raguba keverjük. A ragut ezután a padlizsánokba töltjük.
  3. Elrendezzük mindet egy tepsiben, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss