Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkehúsos töltött cukkini

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 kisebb cukkini
  • 30 dkg darált csirkemell
  • 10 dkg rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl olívaolaj
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • őrölt fűszerpaprika
  • 15 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

    Elkészítés: A nagyobb cukkinit kettévágjuk és kiszedjük a belsejét.

    A tepsit kibéleljük alufóliával, megkenjük olívaolajjal, beletesszük a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel.

    A rizst sós vízben készre főzzük. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a darált csirkemellet, az apró kockára vágott kisebb cukkinit, az apróra vágott vöröshagymát, a húzott fokhagymát, majd ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután megszórjuk fűszerpaprikával, hozzákeverjük a főtt rizst, levesszük a tűzről, hozzáadjuk az egyik nyers tojást, és jól összedolgozzuk, végül megtöltjük vele a befűszerezett nagyobb cikkinit.

    A tejfölt a másik nyers tojással, csipet sóval, borssal összekeverjük, ráöntjük a megtöltött cukkinikre, tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal, a sajt tetejét pedig a zsemlemorzsával.

    Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon, kb. 30 percig szép pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin