Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkehúsos tésztafészek

default user icon
5/5
Csirkehúsos tésztafészek

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás
  • kevés finomliszt
  • 200 g főtt csirkemell
  • 6 evőkanál tejföl
  • 125 ml majonéz
  • csipetnyi cukor
  • 1 citrom leve
  • só, őrölt fekete bors
  • petrezselyemlevél

Elkészítés

    Egy belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a leveles tésztát, majd egy pohár segítségével szúrjunk ki belőle annyi karikát, amennyit csak lehetséges. A karikák kétharmadát egy kisebb pohárral szintén szúrjuk ki, így lyukas tésztakarikákat és kis köröket
    kapunk. A nagyobb, teli karikákat kenjük be jól az elhabart tojással, majd ragasszunk rájuk két lyukas karikát. Ezzel a módszerrel kis tésztafészkeket kapunk, amelyeket előmelegített sütőben süssünk 180 °C-on 12 percig a legkisebb tésztakörökkel együtt. A főtt csirkemellet vágjuk apróra, keverjük össze a majonézzel és tejföllel, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, végül a kifacsart citrom levével és egy csipetnyi cukorral ízesítsük. A kész csirke húsos keveréket a megsült tésztafészkekben tálaljuk, díszítsük petrezselyemlevéllel, a te tejükre pedig helyezzük rá a kis tészta karikákat.

Megjegyzés

Ízlés szerint a főtt csirkemellet rákhússal vagy sonkával is helyettesíthetjük, amitől még pikánsabb ízt kap az étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin