Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkehúsos lepény

MME MME
2/5
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darált csirkehúst keverjük össze az apró kockára vágott párizsival. Adjuk hozzá a lecsepegtetett, majd felaprított lecsózöldséget, a tojásokat, a 4 evőkanál olajat, az ételízesítőt, a burgonyakeményítőt és a sót. Az egészet alaposan keverjük össze, majd néhány órán át pihentessük a hűtőben. Utána adjuk a masszához az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát is. A keverékből készítsünk apró lepényeket, majd olajban süssük meg mindkét oldalát 3-3 perc alatt.
Tipp: Legjobb, ha nem öntjük ki a lecsószószt, hanem felforrósítjuk, friss zöld fűszerekkel ízesítjük, majd ezzel, valamint krumplipürével és vegyes salátával tálaljuk a lepényeket.

Ezek is érdekelhetnek