Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkehúsleves II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkehús (szárny, láb, comb stb.)
  • 50 dkg csont (farhát, nyak)
  • 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, zöldborsó)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10-15 darab szemes bors
  • 1 körömnyi cseresznyepaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg kelkáposzta
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 10-15 dkg levestészta

Elkészítés

    Elkészítés: A húst, a csontokat és a zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a feldarabolt húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük, hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük.

    Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldséget, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott hagyott petrezselymet, és további lassú, gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.

    Közben a levestésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd tálaláskor a levesbe teszünk belőle ízlés szerint.

Megjegyzés

Néha szoktam csak úgy egy pici erős paprikát is bele főzni.

Kiscsimpi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin