Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkehúsleves hosszú metélttel

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A sárgarépát meghámozzuk, majd felkockázzuk, a húst megmossuk. Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a répát és a húst. Meghintjük egy csipet pirospaprikával, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Megsózzuk, hozzáadjuk az egész borsot, majd lefedve, kis lángon kb. 60 percig főzzük.
  2. Közben kifőzzük a tésztát forrásban lévő sós vízben a csomagoláson olvasható útmutatás szerint. Ha elkészült, leszűrjük.
  3. A húst falatnyi darabokra vágjuk. Tálba tesszük a répával és a kifőtt tésztával együtt, majd rászűrjük a forró levest. Durvára vágott petrezselyemmel tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss