Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkegombócos leves

MME MME
60 perc
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kicsontozzuk. A megtiszított zöldségeket vékony karikákra vágjuk, és a csontokkal, az egész vöröshagymával 3 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, megsózzuk, és 40-45 percig nem erős tűzön főzzük.
  2. Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle.
  3. A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockára darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot, puhulásig főzzük.
  4. Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával.

    BAJOR MÁJGOMBÓCLEVES >>> 

    KOLBÁSZOS GOMBÓCLEVES >>> 

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss