Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkegombócos leves

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 15 dkg sárgarépa
  • 5 dkg karalábé
  • 15 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zeller
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db zsemle
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db tojás
  • burgonya
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • metélőhagyma
  • törött bors

Elkészítés

    1. A csirkemelleket kicsontozzuk. A megtiszított zöldségeket vékony karikákra vágjuk, és a csontokkal, az egész vöröshagymával 3 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, megsózzuk, és 40-45 percig nem erős tűzön főzzük.
    2. Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlékkel együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle.
    3. A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk. Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockára darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot, puhulásig főzzük.
    4. Tálaláskor meghintjük apróra vágott metélőhagymával.

      BAJOR MÁJGOMBÓCLEVES >>> 

      KOLBÁSZOS GOMBÓCLEVES >>> 

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin