Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkegombócleves, ahogy Gáspár Bea készíti

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg csontos csirkemell
  • vaj
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db karalábé
  • 1 db gumós zeller
  • 20 dkg gomba
  • fehérbors
  • szemes bors
  • tárkony
  • friss zellerzöld
  • 20 dkg zöldborsó
  • A gombóchoz:
  • csirkemell (a csontról lefejtett)
  • bors
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • friss kakukkfű
  • friss rozmaring
  • friss bazsalikom
  • friss zellerzöld
  • friss petrezselyem

Elkészítés

    1. A csirkemellet a csontról levágjuk, majd elkészítjük a levesalapot.
    2. Kevés vajon és olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
    3. Amikor kezd párolódni a hagyma rátesszük a csirkemellcsontot és kicsit együtt sütjük.
    4. Ha megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott répát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellert, és a megtisztított szeletekre vágott gombát. Megszórjuk borssal, fehérborssal, sóval, tárkonnyal, zellerzölddel és tovább pirítjuk.
    5. Néhány perc múlva felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a csontot. Amikor a zöldségek már majdnem megfőttek, beletesszük a zöldborsót, és néhány perc alatt készre főzzük.
    6. Egy késes aprítóba tesszük a csirkemellet, sózzuk, fehérborssal megszórjuk, hozzáadjuk a tojást, felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük friss kakkukfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, zellerzölddel, petrezselyemmel és összeaprítjuk.
    7. Egy fazékban, egy nagy csipet sóval vizet forraulnk. Egy fagyis, vagy bármilyen kanál segítségével a masszából gombócokat formázunk, és beletesszük a forrásban lévő vízbe majd 5-8 perc alatt készre főzzük. Ha feljött a gombóc a tetejére, akkor kiszedjük. Majd a levessel együtt tálaljuk.

      NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin