Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkegolyók gombás szószban

A lime-ot olykor erősebben, máskor kisebb mértékben használom ehhez a recepthez, attól függően, hogy milyen a hangulatom. A csirkegolyót vacsorára, vagy könnyű ebédnek készítem el.

Hozzávalók

  • 500 g vagdalt csirkehús
  • 1 lime
  • 1 teáskanál friss kakukkfű levél
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • őrölt bors
  • 1 babérlevél
  • 15 g szárított gomba
  • vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250 g barna csiperkegomba
  • 1 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál sherry
  • 8 evőkanál creme fraiche
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 250 g hosszú szemű rizs
  • 1 konzerv édes kukorica
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. Készítsük el a húsgolyókat: keverjük össze a húst a reszelt lime héjjal, a kakukkfűvel, a petrezselyemmel és a fűszerekkel.

    2. Formázzunk belőle körülbelül 20 kicsi labdát (mártsuk a kezünket hideg vízbe, így gyorsabban és könnyebben tudunk dolgozni). Takarjuk le és pihentessük 10 percig.

    3. Tegyük a golyókat forrásban lévő vízbe, ízesítsük a babérlevéllel, és főzzük 5 percig. Vegyük ki a vízből a golyókat egy szűrőkanál segítségével. Ebben a vízben főzzük meg a kukoricát, a főzési idő utolsó 2-3 percében adjuk csak hozzá.

    4. Öntsünk 150 ml forró vizet a szárított gombára és hagyjuk, hogy a víztartalmát visszanyerje. Forrósítsuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a megpucolt, felaprított hagymát és pirítsuk néhány percig.

    5. Tegyük hozzá a megtisztított, fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a gombát és főzzük 4 percig, adjuk hozzá a másik gombát is, a ketchupot és a sherryt.

    6. Forraljuk fel, adjuk hozzá a gombalevet, pároljuk addig, hogy a felére összeessen. Kanalazzuk bele a creme fraichet és jól keverjük el a szószt.

    7. Tegyük bele a húsgolyókat, melegítsük össze az egészet és adjuk hozzá a petrezselymet. Tálaljuk a kukoricával összekevert rizzsel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin