Elkészítés: A megmosott padlizsánt 12 egyforma vastag szeletre vágjuk, a paradicsomot, a meghámozott lilahagymát, a kaliforniai paprikát szintén 12 egyforma vastagságúra szeleteljük. Az előkészített zöldségszeleteket sóval, borssal, az aprított zöldfűszerekkel megszórjuk, és forró serpenyőben kevés olajon minden oldalukat pirosra sütjük.
Közben a fasírthoz a darált húst tojással, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel összekeverjük, 8 egyforma golyót formázunk belőle, majd vizes kézzel jól kilapítjuk. Végül a zöldségsütő serpenyőben magas tűzön minden oldalukat pirosra sütjük.
Tálaláskor 1-1 szelet padlizsánt tányérra fektetünk, ráteszünk 1-1 fasírtot, sült paradicsomot, hagymát, paprikát, megint padlizsán következik, majd fasírt, zöldségek, és a tetejére padlizsán, zöldségek kerülnek. Ízlés szerint friss zöldfűszerekkel díszíthetjük. Forrón kínáljuk.