Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkefalatok szezámmagos bundában

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 liter olaj (a sütéshez)
  • A páchoz :
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk bors
  • 1/2 tk cukor
  • 2 ekl olaj
  • A bundához :
  • 12 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 1,5 dl víz
  • A sziruphoz :
  • 2 ek méz
  • 3 ek cukor
  • 2-3 ek ketchup
  • 1 tk 10%-os ecet
  • 1 tk Erős Pista
  • 1-2 marék szezámmag

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. Összeállítjuk a pácot: egy tálkában összekeverjük az olajat, a sót, a cukrot és a borsot. Bepácoljuk vele a húst, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A bunda hozzávalóit - a lisztet, a tojást, az olajat, a sütőport, a sót és a vizet - egy tálba öntjük, majd csomómentesre keverjük. A pácból kivett húsokat ebben megforgatva forró olajban kisütjük.
  3. A sziruphoz egy tálban összekeverjük a mézet, a cukrot, a ketchupot, az ecetet, az Erős Pistát és a szezámmagot, majd a kész húsfalatokat meghempergetjükbenne, és azonmód forrón, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

11 KÍNAI KAJA HÁZILAG - A SZEZÁMMAGOS CSIRKÉTŐL A PIRÍTOTT TÉSZTÁIG >>> 

NE ROHANJ A KÍNAIBA! KÉSZÍTS OTTHON SZEZÁMMAGOS CSIRKÉT >>> 

Megjegyzés

Figyeljünk az olaj hőmérsékletére, nehogy nyers maradjon a bundában a hús, és nehogy megégjen a bunda. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss