Csirkefalatok szezámmagos bundában

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 liter olaj (a sütéshez)
  • A páchoz :
  • fél kávéskanál só
  • fél kávéskanál bors
  • fél kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • A bundához :
  • 12 dkg liszt kell
  • 1 egész tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1,5 dl víz
  • A sziruphoz :
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 1 kávéskanál 10%-os ecet
  • 1 kávéskanál Erős Pista
  • 1-2 marék szezámmag

Elkészítés

    1. Mossuk meg, töröljük szárazra, majd kockázzuk fel a csirkemellet. Állítsuk össze a pácot: egy tálkában keverjük össze az olajat, a sót, a cukrot és a borsot, majd jó alaposan keverjük el. Pácoljuk be vele a húst, és minimum fél órára tegyük be a hűtőbe. 
    2. A bunda hozzávalóit - a lisztet, a tojást, az olajat, a sütőport, a sót és a vizet - öntsük egy tálba, majd keverjük csomómentesre.
    3. A pácból kivett húsokat ebben megforgatva forró olajban süssük ki.
    4. Állítsuk össze a szirupot. Egy tálban keverjük össze a mézet, a cukrot, a ketchupot, az ecetet, az Erős Pistát és a szezámmagot, majd a kész húsfalatokat hempergessük meg benne, és azonmód forrón, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Megjegyzés

Figyeljünk az olaj hőmérsékletére, nehogy nyers maradjon a bundában a hús, és nehogy megégjen a bunda.

Wagensommer Alexandra
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek