Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkefalatok burgonyalepénykén

MME MME
3 5/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük, majd leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, és összetörjük. A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, a fűszerkeverékkel fűszerezzük.

Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, a csirkemellek mindkét oldalát megsütjük benne, majd félretesszük. Összekeverjük a kihűlt, áttört burgonyát a tojással, a liszttel, és ízlés szerinti sóval. A masszából 20 kis lepénykét formázunk. Abba a serpenyőbe, amelyben a húst sütöttünk, még 2 evőkanál olajat öntünk, és a burgonyalepények mindkét oldalát megsütjük benne. A húst felszeleteljük. A lepényeket sütőtálcára tesszük, és csirkemelldarabkákat teszünk rá. A tetejére tejfölt kanalaunk és megszórjuk a borssal. 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk a sütőt, betesszük a falatkákat, és összemelegítjük. A sütőből kivéve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 88 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss