Elkészítés: A csirkemelleket csíkokra vágjuk, és egy éjszakára cukorral kikevert tojássárgájába áztatjuk. Reggel lecsepegtetjük a tojást, és meglocsoljuk szójamártással. Ebben az elkészítésig pácoljuk. Kevés mogyoróolajat hevítünk egy serpenyöben, s a szójától lecsepegtetett csirkecsíkokat gyorsan megpirítjuk. Felvágjuk az újhagymát, a chilpaprikát (aki nem szereti a nagyon erőset, csak nagyon keveset tegyen bele), és a csirkéhez keverjük. Hozzáadjuk a földimogyorót, és még egy kevés szójával addig pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha a szójától nem elég sós, ízlés szerint utánasózzuk. Hagymával, szegfűszeggel, szegfűborssal és mazsolával ízesített rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre