Elkészítés: A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk, sózzuk. Serpenyőbe tesszük úgy, hogy a bőrős oldala legyen felül. Majoránnázzuk, lilahagyma karikákkal, szétnyomott fokhagymával együtt sütjük.
Amíg sül a hús, elkészítjük a pestót. A bazsalikomot a fokhagymával összeaprítjuk aprítógéppel. Hozzáadjuk a parmezánt, olívaolajat csurgatunk rá, majd a durvára tört fenyőmagot is hozzáadjuk, sózzuk, és addig törjük, keverjük, amíg krémes nem lesz. Félretesszük.
Ha a hús alsó fele megsült, megfordítjuk és egész gombafejeket teszünk hozzá. Majd nagy lángon a bőrös felét is megpirítjuk.
Ha kész, kivesszük, és ebben az olajban bébirépát párolunk. A zöldségeket kis pestóval öntjük le, de óvatosan, mert elég intenzív az íze.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre