Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkecombfilé pestós zöldségekkel

45 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 egész csirkecomb
  • 4-5 fej gomba
  • bébirépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • majoránna
  • A pestóhoz:
  • 2 csokor bazsalikom (friss)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg fenyőmag
  • 1,5 dl olívaolaj (extra szűz)
  • 5 dkg parmezán

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk, sózzuk. Serpenyőbe tesszük úgy, hogy a bőrős oldala legyen felül. Majoránnázzuk, lilahagyma karikákkal, szétnyomott fokhagymával együtt sütjük.

Amíg sül a hús, elkészítjük a pestót. A bazsalikomot a fokhagymával összeaprítjuk aprítógéppel. Hozzáadjuk a parmezánt, olívaolajat csurgatunk rá, majd a durvára tört fenyőmagot is hozzáadjuk, sózzuk, és addig törjük, keverjük, amíg krémes nem lesz. Félretesszük.

Ha a hús alsó fele megsült, megfordítjuk és egész gombafejeket teszünk hozzá. Majd nagy lángon a bőrös felét is megpirítjuk.

Ha kész, kivesszük, és ebben az olajban bébirépát párolunk. A zöldségeket kis pestóval öntjük le, de óvatosan, mert elég intenzív az íze.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss