Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkecomb vele sült mascarponés körtével

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb
  • 4 db körte
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál méz
  • szerecsendió
  • majoránna
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj vagy zsír
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk be, majd szórjuk meg a fűszerekkel. A tepsit kenjük ki zsiradékkal, helyezzük bele egymás mellé bőrös felükkel felfelé a befűszerezett combokat.

    A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magházukat. Mindegyik közepét vájjuk ki, majd tegyünk bele 1-1 teáskanálnyi mascarponét. A fél körtéket és a kivájt darabkákat helyezzük a combok köré, szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal, majd öntsük alá a bort, és fóliával fedjük le a tepsit.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst és a körtéket. Ezután vegyük le a fóliát, és az olvasztott mézzel kenjük meg a combok bőrét, a maradékot pedig csorgassuk a körtékre. Végül maradék mascarponét töltsük szintén a körtékbe, majd a helyezzük vissza a sütőbe a tepsit, és süssük a húst szép pirosra.

    Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is remekül illik a sült combokhoz és a mascarponéval töltött körtéhez.

    Tálalás előtt helyezzük a pirosra sült combot a rizzsel, és a körtével tányérra, majd úgy kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin