Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkecomb színesben

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paprika (30 dkg)
  • 2 piros húsú paprika (30 dkg)
  • 30 dkg cukkíni
  • 1 csokor tavaszi hagyma
  • 1 csokor friss majoránna
  • 25 dkg sűrített paradicsom
  • 1,5 dl zöldségleves kockából
  • 4 egész csirkecomb
  • 1 kis konzerv kukorica

Elkészítés

    Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, összevágjuk. A paprikát félbe vágjuk, kimagozzuk, húsát apróra felkockázzuk. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, hosszában félbe, majd szeletkékre vágjuk. A tavaszi hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A majoránnát leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk.

    Elkészítés: A zöldségeket a tavaszi hagyma kivételével a római tálba szórjuk, megsózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk. Összekeverjük a sűrített paradicsomot a levessel, és a zöldségekre öntjük. Összeforgatjuk. A csirkemelleket leöblítjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségekre fektetjük. A római tálat lezárjuk, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) bekapcsoljuk, és az ételt kb. 75 percig sütjük benne. Egy óra elteltével kivesszük a tálat, fára tesszük (ne hideg kőre, mert elpattan!). Kivesszük a combokat, a zöldségekhez keverjük a kukoricát és a tavaszi hagymát. Ráfektetjük a combokat, fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, és befejezzük a sütést. A húst a színes zöldségkeverékkel tálaljuk, sóval, borssal utánaízesítünk. Kenyeret kínálhatunk még hozzá.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
    1 adag: 422 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin