Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkecomb szezámmagos zöldbabbal

Hozzávalók

  • A csirkecombhoz:
  • 4 db tanyasi csirkecomb
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl olaj vagy zsír
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • A zöldbabhoz:
  • 50 dkg zöldbab
  • 2 tk szezámmag
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 db citrom leve
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt színes bors

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt csirkecombokat a bőr alatt enyhén bedörzsöljük sóval, majd átfordítjuk, és a húsos részre ráfacsarjuk a citromlevet. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a fűszerekkel ízlés szerint, majd állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
    2. Sütés előtt a bőrös felét szárazra töröljük, majd megkenjük a vajjal, és megszórjuk egy csipet sóval. Egy tepsibe öntjük a bort, majd beletesszük a befűszerezett combokat a vajjal megkent, bőrös felükkel felfelé. Lefóliázzuk, majd előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten kb. 45 percig pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és leöntünk a párolóléből, hogy éppen csak egy kevés maradjon a tepsiben, majd hozzáöntjük az olajat (vagy zsírt) vissztesszük a sütőbe, és a combokat szép pirosra, ropogósra sütjük.
    3. A zöldbab két végét levágjuk, és enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leöntjük róla a vizet. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a szezámmagot, és megfuttatjuk. Ezután hozzáfacsarjuk a citromlevet, hozzáadjuk az előzőleg roppanósra főzött zöldbabot, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Végül alaposan összeforgatjuk. Tálaláskor a tányérra helyezzük a sült csirkecombot, majd melléhelyezzük a szezámmagos zöldbabot.

Megjegyzés

A pirosra sült csirkecombhoz nagyon jól illik a zsenge, szezámmagos zöldbab.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin