Rozmaringos sült csirke mustárban

default user icon
41 4.5/5

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 1 dl tejszín
  • 4 ek dijoni mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 2 ek olaj
  • bors

Elkészítés

    1. A combokat alaposan megtisztítjuk, szárazra töröljük, és megsózzuk, megborsozzuk. A mustárt és a tejszínt összekeverjük, egy kevés sóval és borssal ízesítjük.
    2. A csirkéket egy vékonyan kiolajozott tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé, meglocsoljuk a mustáros keverékkel, finoman átkenjük vele a combokat, majd hozzáadjuk az egész fokhagymákat és a rozmaringot, végül fóliával letakarjuk.
    3. Forró sütőbe toljuk 40 percre, majd a fóliát eltávolítva ropogósra sütjük. Rizzsel tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 3 évvel ezelőtt
Nekem lényegesen több idő kellett 30 percnél amíg elkészült. Gondolom ez hús vastagságától is függ. A végén azért oda kellett figyelni, hogy nehogy leégjen, de összességében tényleg egy kiadós, egyszerű és finom étel! Barna rizzsel tálaltam.
Kakuk Móni 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom, a páromnak is nagyon ízlett... Váratlanul az anyósék is beállítottak, így volt pont mivel kínálni őket! :)
Tóth Ágnes 6 évvel ezelőtt
Az alaprecept a maga egyszerűségében zseniális, de aki kedvet érez variálni kicsit, én így csináltam tegnap: Egy nagy fej hagymát ívekre vágtam, olajra dobtam, rá a megnyúzott csirkecombokat, só, bors. Amikor már szépen megpárolódott fedő alatt, felöntöttem a tejszín+mustár keverékével. És itt jön a csavar: egy kis vasbögrében tegyél a gázra 1 evőkanál kristálycukrot, olvaszd meg, öntsd fel kb fél deci vízzel ha már mézszerű, várd meg, míg visszaolvad és keverhetővé válik. Ezt add hozzá a mustáros mártáshoz, majd bolondítsd meg egy pici gerezd fokhagymával. Karamellás csirkecombnak neveztem el, hogy kellően perverzül hangozzék :D Higgyétek el, isteni!!! Nagyon izgalmas íze lesz tőle :)
Herczegfalvi Edina 6 évvel ezelőtt
És ráadásul egyszerű és mégsem unalmas :) Köszönjük :)
Modog Andrea 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom, kipróbáltam, mindenkinek ajánlom!
Lukács Gabriella 6 évvel ezelőtt
Nem rossz ötlet! Valamikor biztosan megpróbálom!
Gabriel-Simandi Tunde 6 évvel ezelőtt
En ma csinaltam meg, annyi, hogy a vegen egy kis reszelt sajtottal megbolonditottam! :) finom!
Dénes 7 évvel ezelőtt
Üdv.! Most készítettem el először ezt a receptet, és nagyon ízlett... egyszerű gyorsan elkészíthető és nagyon kellemes, kicsit pikáns... /sokszor a kevesebb néha több érvényesült!/ ajánlom mindenkinek. Én is kiegészítettem (egy kis hagymát pirongattam alá és dobtam hozzá némi kockázott bacon szalonnát...) isteni lett. El is mentettem gyorsan e receptet.
Csernákné Pásztor Irén 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Isteni a recept, köszönet érte. Én egy kicsit változtattam rajta. Megpirítottam a husit én is, és a visszamaradt olíván egy kis angolszalonnát pirítottam hagymával, ezt a húsra tettem, és erre a mártást. (Nesze neked diéta) A sütőben sütöttem meg. Így nem lett rajta annyi a szaft, de a családnak így is nagyon ízlett. Bekerült a receptáramba, ismét köszönet érte.
Fejes Németh Krisztina 8 évvel ezelőtt
Szerintem teljesen mindegy, hogy milyen csirkecombot veszel, vehetsz akár csirkemellet is, az is ugyanolyan finom lesz. Nem kell, hogy a mártás ellepje, úgy is meg fog puhulni.

Hasonló Receptek

Magazin