Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkecomb gombás mártással és kapros-túrós galuskával

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 csirkecomb
  • 50 dkg gomba
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • kevés Erős Pista
  • majoránna
  • bazsalikom
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • ételízesítő
  • fokhagymás bors
  • 3 dl tejföl
  • kevés liszt
  • A galuskához:
  • 10-15 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • kapor

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkecombokat ételízesítős vízben előfőzöm kb. 20 percet.

    Amíg a csirke fő, addig egy nagyobb serpenyőben olajon megpirítom az apróra vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott szalonnát. Hozzáadom a darabolt paprikát és paradicsom ot, majd a felszeletelt gombát. Megsózom, fűszerezem ízlés szerint a majoránnával, a bazsalikommal, a borsokkal, egy kis csípős paprikakrémmel.

    20 perc után a csirkecombokat átszedem a gombás serpenyőbe, felöntöm 3 dl vízzel, majd lefedve készre párolom.

    A tejfölben elkeverek egy kevés lisztet, és a szaftot ezzel behabarom.

    A galuskához egy tálban összekeverem a túrót, a tojást, a lisztet, a sót és a kaprot, majd annyi hideg vizet adok hozzá, hogy rugalmas galuskatésztát kapjak. Ezt forró, sós vízbe szaggatom, kifőzöm, leszűröm, majd kevés olajon átforgatom.

    Tálalom a túrós galuskát a csirkecombbal és a gombás mártással.

Megjegyzés

Nem muszáj előfőzni a csirkét, lehet úgy is, hogy a gombás raguhoz adjuk közvetlenül, de hirtelen ki is süthetjük a csirkecombokat.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zmelus
Nagyon finom lett, az egész család megkedvelte. Köszönöm a receptet! :)
ekesandi
:)
FReni1976
Nagyon tuti recept. :) Eszméletlenül finom lett. :):)

Hasonló Receptek

Magazin