Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkecomb fokhagymamártásban

5/5
45 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat jól megmossuk, a forgónál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, papírtörlőn hagyjuk megszáradni. A húsdarabokat lisztben megforgatva, teflon serpenyőben, forró zsiradékban minden oldalukon átsütjük.

Felöntjük fél liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, felforraljuk, majd lassú tűzön pároljuk tovább a combokat, levét hagyjuk besűrűsödni.

Közben elkészítjük a fokhagymamártást. 3 evőkanál lisztből kevés olajon világos rántást készítünk, amit felengedünk 1 deci sörrel. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük, elkeverjük benne a tejfölt, és összeforraljuk.

Közben a zsírjára sült csirkecombokat egymás mellé tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a fokhagymás mártást és a maradék sört. Pár percre előmelegített, forró sütőbe tesszük.

Tálaláskor vágott petrezselyemzölddel szójuk meg, párolt rizzsel vagy pirított tarhonyával körítjük. Kovászos uborka, de vegyes vágott savanyúság is illik hozzá.

Megjegyzés

Én leginkább sima petrezselyemlevéllel meghintett párolt rizzsel kínálom, és kevés pirított erdei gombát adok még hozzá. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek