Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkecomb após módra

MME MME
3 4.8/5
120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat kicsontozzuk vagy kicsontoztatjuk a hentesnél, és mindegyiket egy szelet baconnal (ha nagyok, akkor kettővel) feltekerjük. Az olívaolajból, szójából, mézből, kakukkfűből, rozmaringból és a sör feléből páclevet készítünk, és a csirkecombokat egy éjszakára ebben pácoljuk.

Másnap egy nagyobb tepsibe tesszük, köré rendezzük a megpucolt és negyedekre vágott krumplit, a nyolcadokra vágott hagymát, a fokhagymagerezdeket, a paradicsomot és a felszelelt paprikát.

Sózzuk, ráöntjük a páclevet. Ha maradt bacon, azt ráterítjük a tetejére.

Alufóliával szorosan lezárjuk, forró sütőbe tesszük, és kb 180 fokon 1 órát sütjük.

Ekkor levesszük az alufóliát, és pirulásig sütjük. Ha a lé lefő róla, a maradék sörrel locsolgatjuk.

Megjegyzés

Az előkészítés pillanatok alatt megvan, igaz, kicsit előre kell gondolkodni a pácolás miatt. Az egész nagyon egyszerű és elronthatatlan. Ideális vendégváró, mert ha a fóliás sütést is megcsináljuk, kihűlve mehet a hűtőbe akár másnapig, és a vendégség napján már csak pirítani kell, és nem lesz rumli a konyhában, sőt még a köret is kész egy füst alatt.
Én csontozott combból csinálom, de akár csontosan is lehet, akkor a combokat szépen bebugyolálnám a baconba. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss