Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkecomb almával és zellerrel

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 8 ek olaj
  • 2 dkg vaj
  • 40 dkg zeller
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 40 dkg alma
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 szál petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd megmossuk mindet, és szárazra töröljük. Sózzuk és borsozzuk, majd pihentetjük 30 percig.
    2. A combokat megforgatjuk a zsemlemorzsában. Felforrósítjuk egy edényben az olaj felét, beletesszük a húst, majd lefedjük és lepréseljük. 10–15 perc alatt pirosra sütjük, majd megfordítjuk a combokat. Hozzáöntünk 0,5 dl vizet, és lefedjük. Ezután a húst puhára pároljuk nagy lángon, közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Végül fedő nélkül a húst ropogósra sütjük. Kiemeljük a húsdarabokat, és egy kevés vizet öntünk az edénybe. Felforraljuk, majd gazdagítjuk a mártást a vajjal. Leszűrjük, majd a hússal együtt melegen tartjuk.
    3. A megtisztított zellert felszeleteljük. Roppanósra főzzük forrásban lévő, sós vízben, majd leszűrjük. A megtisztított, felszeletelt gyömbért 10 másodpercig pirítjuk a megmaradt felforrósított olajon. Hozzáadjuk a zellert, és nagy lángon néhány percig tovább pirítjuk. Végül beleforgatjuk a megtisztított, cikkekre vágott almát is. Sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Meghintjük a finomra vágott zöldekkel, végül a vajas mártással meglocsolt csirkecomb mellé kínáljuk.

      Még több isteni csirkecomb >>> 

      CSIRKE MELLE S COMBJA - a legjobb receptek >>> 

      Almás receptek >>> 

A zellergumó tisztításához használjunk zöldséghámozót. Mindig körültekintően és gondosan tisztítsuk meg a gumókat, majd nagy, éles késsel aprítsuk fel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin