Csirkecomb almával és zellerrel

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 40 dkg alma
  • 40 dkg zeller
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 8 ek olaj
  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1.

    Tisztítsuk meg a csirkecombokat, majd mossuk meg mindet, és töröljük szárazra. Sózzuk és borsozzuk meg, majd pihentessük 30 percig.

    2.

    Forgassuk meg a combokat a zsemlemorzsában. Forrósítsuk fel edényben az olaj felét, tegyük bele a húst, majd fedjük és préseljük le. Süssük 10–15 perc alatt pirosra, majd fordítsuk meg a combokat. Öntsünk hozzá 0,5 dl vizet, és fedjük le. Pároljuk a húst puhára nagy lángon. Közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Végül fedő nélkül süssük a húst ropogósra. Emeljük ki a húsdarabokat, és öntsünk kevés vizet az edénybe. Forraljuk fel, majd gazdagítsuk a mártást 2 dkg vajjal. Szűrjük le, majd a hússal együtt tartsuk melegen.

    3.

    A megtisztított zellert szeleteljük fel. Főzzük roppanósra forrásban lévő, sós vízben, majd szűrjük le. Pirítsuk a megtisztított, felszeletelt gyömbért 10 másodpercig a megmaradt felforrósított olajon. Adjuk hozzá a zellert, és nagy lángon pirítsuk tovább néhány percig. Végül forgassuk bele a megtisztított, cikkekre vágott almát is. Sózzuk, borsozzuk, pároljuk puhára. Hintsük meg a finomra vágott zöldekkel, végül kínáljuk a vajas mártással meglocsolt csirkecomb mellé.

A zellergumó tisztításához használjunk zöldséghámozót. Mindig körültekintően és gondosan tisztítsuk meg a gumókat, majd nagy, éles késsel aprítsuk fel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin