Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkeburger szalonnával, sajttal

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg darált csirkehús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 kis uborka
  • néhány salátalevél
  • 1 evőkanál olaj
  • 8 szelet szalonna
  • 4 hamburgerzsemle
  • 4 szelet sajt
  • A tálaláshoz:
  • mustár
  • ketchup
  • hagymakarikák

Elkészítés

Előkészítés: A darált húst sóval, borssal ízesítjük, és félretesszük 20 percre pihenni. Közben a körethez megtisztítjuk, megmossuk, a zöldségeket, salátákat, és karikákra vágjuk.

Elkészítés:
1. A fűszeres húsból olajozott kézzel négy lepényt formázunk, alaposan összenyomkodjuk, hogy jól egybeálljon. Rostélyon, vagy vaslapon megsütjük a szalonnával együtt. A húspogácsákat szalonnacsíkokkal körül is tekerhetjük, és így sütjük meg!
2. A zsemléket kettévágjuk, és kicsit a roston megpirítjuk. A péksütemény alsó felére teszünk egy szelet sajtot, rá a forró húst és arra a szalonnát.
3. Mustárral, ketchuppel, hagymakarikákkal díszítjük, majd ráborítjuk a tetejét. Tányérra tesszük, és még kiegészíthetjük néhány levél salátával, szeletelt zöldséggel.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 655 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss