Keress receptre vagy hozzávalóra

Csirkeaprólék-leves krumpligombóccal

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A leveshez:
  • 1 kg csirkeaprólék tetszés szerint (csirkeszárny, farhát, szív, máj, zúza)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 zeller
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • ételízesítő
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • chilipaprika
  • petrezselyem
  • A gombóchoz:
  • 3 db krumpli
  • liszt
  • bors
  • 1 tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket meghámozom, darabolom, az aprólékot megmosom, majd egy nagy lábosba teszem, felöntöm vízzel, és felteszem főni a fűszerekkel.

    Közben elkészítem a gombócokat. A krumplit megfőzöm, összetöröm, összekeverem sóval és a tojással, annyilisztet adok hozzá, hogy jól formázható masszát kapjak. (Aki akar, tehet bele petrezselymet.) Kis gombócokat formálok, és sós vízben megfőzöm.

    Tálaláskor egy mélytányérba merek a levesből, teszek bele néhány gombócot, s megszórom vágott petrezselyemmel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek