Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirke zöld mártással

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 chiles jalapeńos (zöld, erős chili paprika)
  • 1 konyhakész csirke
  • 5 dkg hámozott mandula
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg hámozott tökmag (nem pirított)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 doboz (300g) tomatillos (zöld paradicsom)
  • 1 friss chili paprika a díszítéshez

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymákat meghámozzuk, az egyiket felszeleteljük, a másikat a fokhagymával apróra vágjuk. A chili paprikát megmossuk, a szárát levágjuk, kimagozzuk, és csíkokra vágjuk.
    Elkészítés: A csirkét lábosba tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Sózzuk, és hozzáadjuk az felszeletelt hagymát. Felforralás után fedő alatt közepes lángon pároljuk kb. 30 percig. A csirkét kivesszük, hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd 6-8 darabra szeljük. A bőrét lehúzzuk. A főzőlevet leszűrjük és félretesszük. A mandulát, a diót és a tökmagot serpenyőben zsír nélkül, közepes lángon, gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg a tökmagok szétrepedeznek. A magkeveréket mixerrel finomra őröljük. A fokhagymával apróra vágott hagymát a forró zsiradékban üvegesre pároljuk. Hozzáöntjük a zöld paradicsomot, a chili paprikát, és közepes lángon 10 percig pároljuk. A magkeveréket 3/8 l főzőlével együtt hozzákeverjük a chilihez és fedő alatt kis lángon további 5 percig pároljuk. Ha elkészült, a mixerben sűrű péppé őröljük, újra a lábosba öntjük és ízlés szerint sózzuk. Hozzátesszük a csirkedarabokat, és kb. 10 perc alatt átforrósítjuk. Ízlés szerint apróra vágott chili paprikával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin