Csirke zabpelyhes bundában

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkehús (pl. comb, mell)
  • bors
  • 2 ek zabpehely
  • 2 ek szezámmag
  • 1 ek vegyes zöld fűszer
  • 1 db tojásfehérje
  • A mártáshoz:
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek magos mustár
  • bors

Elkészítés

    1.

    A húst mossuk meg, és töröljük szárazra. Sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük a hűtőbe 1 órára.

    2.

    Keverjük össze a zabpelyhet a szezámmaggal és a zöld fűszerekkel. Forgassuk meg a húst először az enyhén felvert tojásfehérjében, majd a zabpelyhes keverékben. Nyomkodjuk rá a panírt, tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és süssük 190 fokon kb. 45 percig.

    3.

    A mártáshoz keverjük a tejfölbe a mustárt egy kevés sóval és borssal együtt. Kínáljuk a csirkét a mártással. Főtt burgonya illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin