A vaj felét felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a feldarabolt csirkét, majd tűzálló tálba tesszük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a gyöngyhagymákat és a megtisztított gombát. Megpirítjuk, hozzáöntjük a konyakot, majd fakanállal feloldjuk a leragadt pörköket. Hozzáöntjük a bort, és felforraljuk.
Hozzáadjuk a babérlevelet, majd az elősütött csirkedarabokra locsoljuk. Lefedjük, majd betoljuk a 180 fokos sütőbe 90 percre. Összekeverjük a megmaradt vajat és a lisztet, majd a forró raguhoz keverjük. A tűzhelyen felforraljuk, sózzuk és borsozzuk, majd kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre