Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke vadász módra (Pollo alla cacciatori)

default user icon
MME
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db egész csirkecomb
  • olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 szár angolzeller
  • 13 dkg pancetta (vagy enyhén füstölt szalonna, esetleg bacon)
  • 25 dkg apró csiperkegomba
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 1,25 dl fehérbor
  • 2 dl zöldségleves-alaplé
  • 1 ág rozmaring
  • 2 ek fekete olajbogyó
  • bors

Elkészítés

  1. A csirkecombokat tetszés szerint félbevágjuk, majd olívaolajjal megcsepegtetjük, és sóval borssal megszórjuk. Egy vastag aljú, mély serpenyőben vagy lábosban kevés olívaolajat hevítünk, és a combokat körbepirítjuk.
  2. Közben a megtisztított hagymákat finomra aprítjuk, a sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszeljük, az angol zellert és a szalonnát apróra kockázzuk. A letisztogatott gombákat félbevágjuk, a hámozott paradicsomot a dobozban feldaraboljuk.
  3. A combokat kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt olajon a kétféle hagymát üvegesre pároljuk, majd a sárgarépával, az angolzellerrel, valamint a szalonnával együtt tovább pároljuk 2-3 percig. Hozzáadjuk a gombát, és újabb 2-3 percig pároljuk.
  4. A combokat visszatesszük a serpenyőbe. Felöntjük a borral, erős tűzön beforraljuk, majd ráöntjük a paradicsomot és az alaplé kb. 3/4-ét. Megsózzuk, megborsozzuk, rádobjuk a rozmaringágat, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk 25 percig. Közben időnként átforgatjuk, és ha elfőtte a levét, szükség szerint felöntjük a maradék alaplével. Végül beleszórjuk az olajbogyót, és az ételt fedő alatt puhára pároljuk. Polenta vagy rizs illik hozzá.

Csirke vadász módra >>>
Csirke cacciatore édesburgonyával >>>
Polenta receptek >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss