13 dkg pancetta (vagy enyhén füstölt szalonna, esetleg bacon)
25 dkg apró csiperkegomba
1 doboz hámozott paradicsom
1,25 dl fehérbor
2 dl zöldségleves-alaplé
1 ág rozmaring
2 ek fekete olajbogyó
só
bors
Elkészítés
A csirkecombokat tetszés szerint félbevágjuk, majd olívaolajjal megcsepegtetjük, és sóval borssal megszórjuk. Egy vastag aljú, mély serpenyőben vagy lábosban kevés olívaolajat hevítünk, és a combokat körbepirítjuk.
Közben a megtisztított hagymákat finomra aprítjuk, a sárgarépát apró lyukú reszelőn lereszeljük, az angol zellert és a szalonnát apróra kockázzuk. A letisztogatott gombákat félbevágjuk, a hámozott paradicsomot a dobozban feldaraboljuk.
A combokat kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt olajon a kétféle hagymát üvegesre pároljuk, majd a sárgarépával, az angolzellerrel, valamint a szalonnával együtt tovább pároljuk 2-3 percig. Hozzáadjuk a gombát, és újabb 2-3 percig pároljuk.
A combokat visszatesszük a serpenyőbe. Felöntjük a borral, erős tűzön beforraljuk, majd ráöntjük a paradicsomot és az alaplé kb. 3/4-ét. Megsózzuk, megborsozzuk, rádobjuk a rozmaringágat, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk 25 percig. Közben időnként átforgatjuk, és ha elfőtte a levét, szükség szerint felöntjük a maradék alaplével. Végül beleszórjuk az olajbogyót, és az ételt fedő alatt puhára pároljuk. Polenta vagy rizs illik hozzá.