Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirke tajine aszalt gyümölcsökkel

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg csirkemell
  • 1 csokor újhagyma
  • 3-5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • fél teáskanál egész feketebors
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1 nagyobb répa
  • 15 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (sárgabarack, datolya, vörösáfonya)
  • olívaolaj
  • 20 dkg kuszkusz

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk, az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk, a répát felkockázzuk, az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk.

    Egy teflonos edényben (ami a tajine cserépedényt helyettesíti) olajat hevítünk, a fűszereket beleszórjuk, majd megdinszteljük rajta az újhagymát, a fokhagymát és a répát. Hozzáadjuk a csirkét, fehéredésig sütjük, majd felengedjük az alaplével.

    Nagy lángon felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot, lefedjük, és lassú tűzön puhára főzzük. Az aszalt gyümölcsöket elég a végén, kb. 10 percre az ételbe tenni.

    Közben a kuszkuszt forró, sós vízzel leforrázzuk, lefedve hagyjuk duzzadni, majd a fűszeres csirkeraguval tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin