Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirke Sztroganoff-módra

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg kenyérszalonna
  • 20 dkg csemege uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 dl tejföl
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem aprítva

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet, majd ujjnyi csíkokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Egy lábasba felhevítjük az olaj at és megpirítuk a csirkemellcsíkokat.
    2. Megisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A hagymát és a gombát vékony szeletekre vágjuk, a szalonnát és az uborkát kockákra.
    3. Egy serpenyőbe kevés olaj at öntünk, rádobjuk a szalonnakockákat, majd hozzátesszük a hagymát, és ahogy kezd üvegesre pirulni, hozzáadjuk a gombát, megszórjuk a borssal, és enyhén megsózzuk.
    4. Nagyjából 15 perc párolás után, hozzáadjuk az uborkát, a mustárt és a zúzott fokhagymát, kicsit átkeverjük át, majd ráöntjük a pirított húsra.
    5. Utolsó lépésként hozzáadjuk a tejföl t, ha szükséges, adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, a mártás sűrűségétől függően. Megszórjuk a petrezselyemmel, még egyszer összeforraljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin