Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirke Sztroganoff-módra

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg kenyérszalonna
  • 20 dkg csemege uborka
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 gerezd fok hagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 dl tejföl
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem aprítva

Elkészítés

    1. A húst megmossuk, leitatjuk róla a vizet, majd ujjnyi csíkokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Egy lábasba felhevítjük az olajat és 3 perc alatt, nagy lángon megpirítuk a csirkemellcsíkokat.
    2. Megisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A hagymát és a gombát vékony szeletekre vágjuk, a szalonnát és az uborkát kockákra.
    3. Egy serpenyőbe öntjük a csirkéből visszamaradt olajat, rádobjuk a szalonnakockákat, üvegesre sütjük, majd hozzátesszük a hagymát, és ahogy kezd üvegesre pirulni, hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, megszórjuk a borssal, és enyhén megsózzuk.
    4. Nagyjából 5 perc párolás után, hozzáadjuk az uborkát, a mustárt, kicsit átkeverjük át, majd ráöntjük a pirított húsra.
    5. Utolsó lépésként hozzáadjuk a tejfölt,1 percig forraljuk, végül megszórjuk a petrezselyemmel.

    SÜLT CSIRKECOMB ZÖLDFŰSZERES TÚRÓGOMBÓCCAL 

    CSIRKEMÁJPÖRKÖLT TARHONYÁVAL 

    MARHAPÖRKÖLT TARHONYÁVA 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin