Elkészítés: A spárgát megmossuk (a fehér spárgát meghámozzuk), a csúcsait levágjuk, a szárait daraboljuk.
A hagymát apróra vágjuk, és 2 evőkanál olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a darabolt spárgaszárat. Sózzuk, borsozzuk és félpuhára pároljuk.
A csirkemellet négybe vágjuk, bekenjük olajjal, borsozzuk. A maradék olajat serpenyőbe tesszük, felforrósítjuk. A csirkemelleket lisztbe forgatjuk, és a forró olajon kisütjük (4 perc az egyik – 2 perc a másik oldal). A kisült szeleteket tányérra szedjük, megsózzuk, és félretesszük.
A megpárolódott spárgát kevés tejszínnel turmixoljuk, visszaöntjük az edénybe, a hússzeleteket és a spárgacsúcsokat is belerakjuk. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a szerecsendiót, és felforraljuk. Amikor a mártás egy kicsit besűrűsödött és a spárga megfőtt, belekeverjük a vajat.
Tésztakörettel, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre