Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke spárgaszószban

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A spárgát megmossuk (a fehér spárgát meghámozzuk), a csúcsait levágjuk, a szárait daraboljuk.

A hagymát apróra vágjuk, és 2 evőkanál olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a darabolt spárgaszárat. Sózzuk, borsozzuk és félpuhára pároljuk.

A csirkemellet négybe vágjuk, bekenjük olajjal, borsozzuk. A maradék olajat serpenyőbe tesszük, felforrósítjuk. A csirkemelleket lisztbe forgatjuk, és a forró olajon kisütjük (4 perc az egyik – 2 perc a másik oldal). A kisült szeleteket tányérra szedjük, megsózzuk, és félretesszük.

A megpárolódott spárgát kevés tejszínnel turmixoljuk, visszaöntjük az edénybe, a hússzeleteket és a spárgacsúcsokat is belerakjuk. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a szerecsendiót, és felforraljuk. Amikor a mártás egy kicsit besűrűsödött és a spárga megfőtt, belekeverjük a vajat.

Tésztakörettel, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek