Elkészítés: A zellergyökeret és a petrezselymet tisztítom, lereszelem, és kevés vízzel, sóval, sok őrölt borssal (1-2 mokkáskanál) felteszem főni. A csirkét kis darabokra vágom, és olajban félig megsütöm. A csirke után maradt szaftból néhány kanálnyit elteszek, ez majd a kifőtt tésztára kerül egy apróra vágott paprikával és petrezselyemzölddel együtt. (Aki szereti tehet rá összevágott erőspaprikát is.)
A csirkét visszateszem a szaftba, és felöntöm a zelleres-petrezselymes kutyulékkal. Puhára párolom. Amikor a hús elég puha, akkor a tejfölből és 1-2 kanál lisztből habarást készítek, amivel összeforralom az egészet.
A zöldséges tésztára merem, zöld levelekkel díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre