Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sült csirke rozmaringos mártásban

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütjük minden oldalát. 
  2. Meglocsoljuk 2 ek balzsamecettel, ráöntjük a narancslevet és a levest, majd rászórjuk az aprított rozmaringlevelet. Összeforraljuk, majd a hőmérsékletet lejjebb vesszük, és időnként megfordítva addig főzzük, amíg teljesen megpuhul a hús.
  3. Amikor már puha a hús, hozzáadjuk az 1 ek balzsamecetet és a barna cukrot, és mártás sűrűségűre főzzük.
  4. A húst egy tálra tesszük, meglocsoljuk a mártással. Friss vagy sült rozmaringgal, narancsgerezdekkel díszíthetjük. 

 A CSIRKE LEGJAVA: CSIRKEMELL ÉS CSIRKECOMB >>> 

Megjegyzés

A balzsamecet minősége függ az érlelési időtől is, ami akár 8-12 év is lehet. Saláták öntet készítésénél is a hagyományos ecet helyett használjuk pl. jégsalátánál. Egészséges, ízletes. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss