A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütjük minden oldalát.
Meglocsoljuk 2 ek balzsamecettel, ráöntjük a narancslevet és a levest, majd rászórjuk az aprított rozmaringlevelet. Összeforraljuk, majd a hőmérsékletet lejjebb vesszük, és időnként megfordítva addig főzzük, amíg teljesen megpuhul a hús.
Amikor már puha a hús, hozzáadjuk az 1 ek balzsamecetet és a barna cukrot, és mártás sűrűségűre főzzük.
A húst egy tálra tesszük, meglocsoljuk a mártással. Friss vagy sült rozmaringgal, narancsgerezdekkel díszíthetjük.
A balzsamecet minősége függ az érlelési időtől is, ami akár 8-12 év is lehet. Saláták öntet készítésénél is a hagyományos ecet helyett használjuk pl. jégsalátánál. Egészséges, ízletes. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!