Elkészítés: A húst megmosom, a rajta lévő esetleges zsírt eltávolítom, az összekevert páckeverékkel bedörzsölöm, citromlével meglocsolom, pihentetem kb. 15 percig.
Közben a vöröshagymát felhevített vajban megdinsztelem, megfuttatom benne a fokhagymát, ráteszem a gombát, sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel - kevergetve - zsírjára pirítom.
Serpenyőben felhevített olajon a hús mindkét oldalát közepes hőfokon kb. 1-1 percig elősütöm, majd sütőedénybe helyezem. Rájuk halmozom a párolt gombát, a sonkát, és befedem sajtszeletekkel, a hús elősütéséből visszamaradt pecsenye levét aláöntöm.
Előmelegített 200 fokos sütőbe tolom, kb. 25-30 percig sütöm fedetlen, ameddig a sajt enyhén megpirul a tetején, tálalás előtt kb. 10 percig pihentetem.
Ízlés szerint tálalhatjuk vegyes körettel, párolt zöldséggel, bámilyen kedvünkre való friss salátával...